HAPPY NEWYEAR! vanuit viva la sunny melbourne!
Door: inge
Blijf op de hoogte en volg Inge
08 Januari 2010 | Australië, Melbourne
Weer tijd voor een verhaaltje want meine bruder giet er vandeur! daarom laten we jullie nog even weten hoe onze laaste dagen met elkaar waren! een dikke bak ellende! jokey!!
ok waar waren we gebleven! onze laaste dag in sydney! nog even rondgehangen in de stad en afscheidgenomen van onze vriendjes hier! een paar van hun zie ik niet meer terug maar een paar wel weer! toen zijn we naar Melbourne gevlogen!
ik had zoveel spullen dus ik had echt super veel in niels koffer gestopt hahah en wat bleek mijn tas was 20 kilo en niels zijn koffer 23 hahaha wat erg! (ik was begonnen met 13 en niels met 16 dus rekenmaar uit 14 kilo extra!!!) de vlucht was maar een uurtje vliegen dus lekker kort! alsof je van ommen naar zwolle moet reizen haha! maar nu leg je dan ff 1500 km ofzo af! voordat we gingen opstijgen konden we nog ff tv kijken, cnn en nieuws en shit. wij luistereden en keken half totdat we amsterdam, bomb, airplane, heatrow, hoorden. allememachies nederland was weer op het nieuws hoor een dikke idioot die door de beveiliging is gekomen met een bom ofzo! natuurlijk is dat weer over de hele wereld op het nieuws! maarja toen we gingen opstijgen konden we niet meer verder kijken! we kwamen rond 19.30 aan in melbourne en zijn toen met de bus en taxi naar ons hotel gegaan! dit hotel was echt stukken beter! veel mooier en groter en schoner echt super chill! toen onze spullen gedropt en zijn toen beetje door de stad gaan banjeren om voedsel te zoeken. Wat niet moeilijk is want er zijn hier 10tallen mc donalds en kfc en pizzahutten in de buurt!
volgende dag hebben we met rick (waarmee ik heb samen gereist de eerste maanden in Australie) afgesproken en die heeft ons een beetje van de stad laten zien! echt een super mooie stad is melbourne! heel gezellig. overal leuke pleintjes en barretjes waar je kan zitten en relaxen!.
s'avonds zijn we met rick en nog iemand naar de Belgian beer bar geweest! een klein parkje waar je kan zitten en belgische bier kan zuupn! echt super gezellig! daarna na de stad gegaan met wat mensen en daar nog bij een barretje wat gedronken! volgende dag naar het strand geweest! St kilda beach daar beetje gechilled en niels een kleurtje gekregen! :P next day zijn we naar 1 van de grootste stadions van de wereld geweest!! en er was een cricket wedstrijd aan de gang! australie -pakistan! waar ze de winnende doelpunt hadden gezien! snapten alleen niks van de sport ma dat maakt niet uit! daarna zijn we naar een filmmuseum geweest in melbourne! was wel grappig om te zien! en daar kon je ook een soort matrx filmpje maken! echt lachen moest je een actie beweging doen in 30 seconden ofzo en dan neemt die het op met 36 cameraatjes en maakt die er wat spectaculairs van! hier de link: (hoop dat die het nog doet) Geef niels ff een corrigerende tik!
oudjaarsdag heerlijk uitgeslapen en toen zijn we naar het strand gegaan! het was die dag 35 graden! heerijk warm dus! man was niet uit te houwe! die dag waren er ook heerlijk veel kwalletjes op het strand (zie foto's) hahah echt te geniaal!
daarna terug naar het hotel om daar een heerlijk gemaakte maaltijd te nuttigen met een glaasje wodka en corona! man wat hadden wij een nieuwjaarsgevoel (NOT) haha daarna om 8 uur al naar een plein gegaan midden in de stad waar het dan allemaal zou gaan gebeuren! om 10 uur klokslag begon de ellende! Regen!!!! bakken uit de lucht! onweer zooooo hard! leek wel alsof het twaalf uur was en de vuurwerk al begonn was! maar we zaten lekker droog want we hadden al een mooi plekje onder de parasol gescoord! en niels had de barvrouw versierd dus de jongens kregen de coronas voor 5 dollar perstuk. dus we hadden nog niks te klagen :D
en toen was het dan zover 12 uur! echt zo raar! beetje aftellen met een groot scherm in de regen in een ander land zonder je famlie en vrienden! maar het was wel super om te zien! vuurewrk viel een beetje tegen maar dat kwam door het weer! het is ook heel raar want als het vuurwerk is geweest dan gaat iedereen al weg of naar de barretjes of naar huis! hier is het meer een bigdeal voor 12 uur dan na twaalf uur bij ons! wij gingen dus ook maar naar een barretje met wat nederlanders die we hadden ontmoet! maar we waren ook weer heel snel uit dat barretje want rick en niels moesten zo nodig met een ballonetje spelen waardoor ze er uitwerden gezet na 5 minuten! hahah dus ik er ook maar achteraan! toen beetje over straat gestruind want alles gaat hier al dicht om 1 uur of is afgelopen rond 2 of 3 uur! heel apart als je dat vergelijkt met nederland want daar sta je om 7 uur s'ochtends nog in de kroeg te springen!
dus om 3 uur lagen we al in ons mandje! en om 10 s'ochtends ging de wekker al weer want toen hebben we gezellig op skype met de familie witte lopen aftellen voor nieuwjaar in nederland! prachtig!! schiet'n dat volk in de van ostadestraat! hahah prachtig om te zien dus wij waren er toch nog een beetje bij!
toen nog verder geslapen en toen afgesproken met wat 2 Nl's om gezellig een bbq te doen! je hebt hier van die openbare bbq die je gewoon mag gebruiken! ech heel leuk!
volgende dag moesten we verhuizen naar een hostel! en heb ik niels laten zien hoe het is om met 10 mensen op een kamer te slapen haha!
s'avonds naar het casino geweest! paar dollartjes uitgegeven niet meer! echt super mooi casino jonge!! en groot niet te zuinig!
volgende dag naar een super gezellige wijk geweest! beetje oud, vintage, jaren 70,80stijl allemaal. Fitzroy. daar beetje rondgelopen en in een gezellig cafeetje gezeten! daarna naar melbourne central gewest! dat is een shoppingmall en een treinstation. heel mooi want ze hebben een heel nieuw gebouw om het oude gebouw heen gebouwd! dus binnen in zie je nog helemala het ouwe melbourne central gebouw! super vet! knap staaltje werk dacht ik zo!
voglende dag weer naar het strand geweest! ook met een meisje die ik in Nz had leren kenne! die was hier weer ff voor een daggie dus dat was wel gezellig!
next day dinsdag hebben we een tour geboekt naar de great ocean road voor woensdag en zijn we naar het strand gegaan om daar wat te eten en naar de zonsondergang te kijken!
en toen de volgende dag om 6 uur er uit om toen om 7 uur opgehaald te worden voor de great ocean road! we waren met een groepje van 20 in een klein busje!
het was echt super mooi! al die straandjes rotsen etc echt super mooi!
we reden gewoon overal langs en konden uitstappen om foto's te maken. We hebben ook een wandeling gemaakt door een regenwoud wat niels erg indrukwekkend vond! die had nog nooit zulke grote bomen gezein! maja wat wil je als je het ommerbos gewend bent! :P en we hebben ook wild koala's gezien!! echt super leuk! eindelijk want ik had z enog nooit in het wild gezien! echt wat een schattige beesies! ze slapen echt 80 procent van de dag en als ze wakker zijn eten ze alleen maar! dus niels kon zichzelf er wel in zien!
het was wel fijn dat we met een tour zijn geweest want die man vertelde alles hoe alles was ontstaan en die tours weten ook de beste plekjes dus dat was wel chill! het was wel een super lange dag want we waren pas om 9 uur s'avonds thuis! dus we waren gebroken!
gisteren hebben we alles ff georganiseert en niels zijn koffer ingepakt en mijn tas ingepakt! (wat je organiseren noemd gewoon stouwe die bende moest gewoon op de koffer zitten om hem dicht te krijgen ahha) en hebben we gechilled in de stad! vandaag is het niels zijn laaste dag want morgenochtend vliegt die weer terug naar het heerlijke kouwe nederland!
het is vandaag ontzettend warm 38 graden dus zijn nog ff in het park geweest en daar geschilled en zitten nu heerlijk op het terras met gratis wifi!! vanavond hebben we nog een afscheidsbbq voor hem en dan gaan we richting het vliegveld!! :( en dan neem ik afscheid van mijn lieftallige broertje! :(
en dan blijf ik nog een tijdje in viva la melbourne!!
mijn plan is om eind januari al richting azie te gaan want ik zit er over natedenken om naar india te vliegen om daar nog een paar weken te blijven totdat gwen komt!!!
woehoeeeeee gwennieeee begin maar met aftellen! duurd niet lang meer!
kan neit wachten om je weer te zien!!!
ok de fotootjes komen wat later!!: zijn niet heeeeel veel want niels heeft ook heel vele met zijn telefoon gemaakt maar die krijgen we niet op de computer! maar dat doet hij als hij thuis komt zegt die (ma kan wel ff duren denk ik :P) en ik doe het ff andere keer want het lukt niet via mijn laptop!
dus nog ff geduld!
hele dikke kus van ons!
en niels zegt: tot in viva la holandia!!
het was echt super mooi! al die straandjes rotsen etc echt super mooi!
en dan blijf ik nog een tijdje in viva la melbourne!!
woehoeeeeee gwennieeee begin maar met aftellen! duurd niet lang meer!
kan neit wachten om je weer te zien!!!
dus nog ff geduld!
hele dikke kus van ons!
en niels zegt: tot in viva la holandia!!
08 Januari 2010 - 08:01
Ellen:
aaaaaaaaaaaah india! echt? wat vet!!:D
ok, nu ben ik écht heeeul jaloers:P hahaahahahah
kheb over 2 uurtjes een TENTAMEN!!!!
afgelopen weken alleeen maar geleerd (daarom heb ik nog niet gereageerd op je mailtje, want ik wou een lange reactie geven, niet zo kort afgeraffeld! ) Dus die komt er nog aan hoor:D
heeeeel veel plezier nog!
hier ist nog steeds KOUD met SNEEUW!!!! (kun je je vast niks bij voorstellen!!!!)
kusjeeeeeeee voor lieve ingieeeee=) -
09 Januari 2010 - 18:41
Padre & Madre:
Dus ook niet..!!!
Gewoon even de hele regel kopieren en plakken in de Internetbrowser.
Doei....!!! -
09 Januari 2010 - 20:33
Henk:
Inderdaad, gewoon de hele regel kopieren en plakken in de Internetbrowser en het werkt.
Ik ben jaloers op dat klimaat bij jullie, alleen ietsje kouder mag wel.
Het is weer een mooi verhaal.
En een heel mooi filmpje
Groetn uut Grunn -
11 Januari 2010 - 22:05
Harry@jose:
halloa daar over zee
hoe giet het met oe
ik heb gehoort dat je grootte vriend [de hunter] weer gaat ontmoeten spannend hoor als ik hem een keer ontmoed wil ik met hem wel een crocodillen vangen ben ik goe in maar we vinden het mooi hoe je al die reisverslagen op de computer zeten hoop op nog meer mooie verslagen bay de wey het was een mooi briefje en kettinkje wat je aan niels mee gaf kaatje ik krijg nu twee zere vingers van al tikken je hoort wel weer van ons het gaat je goe daar
groeten ut hoogevene
harry@jose ps
let niet op mijn schijf fouden looooooooooool
doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii -
14 Januari 2010 - 11:13
Elsemarijn:
Lieve Inge!
Leuk om weer een verhaaltje van je te lezen! Hier in Zuid Afrika zijn ze ook helemaal gek van cricket maar ik snap er ook echt geen helemaal niks van!
Echt leuk dat Niels langs is geweest, mijn ouders&zussen komen over twee weken heb er zin in hoor! We spreken elkaar :D!
Liefsx Else! -
17 Januari 2010 - 16:37
Dirk Groote:
dag Inge
ik ben een neef van je vader.
mijn moeder Cornelia Groote-van den Berg is een zus van jouw oma (voor mij tante) Mientje Witte-van den Berg.
Heb net met je vader gesproken en hij vroeg wat het adres was van de site van mijn dochter Stefanie die samen met een vriendin ook een rondreis aan het maken is in Australie.
ook het E-mail adres + telefoonnr. doorgegeven.
ze zijn nu in Frankston en dat is vlak bij Melbourne.
dus je vader zal je dit doorgeven.
wat een lange verslagen en leuk om te lezen.
geniet maar volop van deze reis.
groeten Dirk en Anja Groote -
19 Januari 2010 - 13:54
Joke:
Hey Inge,
't Gaat goed hé? Ik hoor hier van alles??!! Leuk om je verhaal te lezen. Gezellig dat Niels er was, moeilijk om afscheid te nemen? Nog even en dan komt Gwen. Lieve Inge maak er wat moois van en geniet ervan.
Liefs Joke.