viva la bruder is hier!!!!! en laaste weken NZ - Reisverslag uit Sydney, Australië van Inge Witte - WaarBenJij.nu viva la bruder is hier!!!!! en laaste weken NZ - Reisverslag uit Sydney, Australië van Inge Witte - WaarBenJij.nu

viva la bruder is hier!!!!! en laaste weken NZ

Door: inge

Blijf op de hoogte en volg Inge

27 December 2009 | Australië, Sydney

Joehoeee mensen!
Merry Christmas nog!!!! (ook al hebben wij geen kerstgevoel)

Zoals jullie weten is mijn lieftallige bruder hier nu eindelijke aangekomen na een moeizame reis! Hij zou zondag avond hafl 10 nederlandse tijd vertrekken! Maar omdat nederland helemaal in rep en roer is als het sneeuwt had hij 3 uur vertraging! Ok nouja kan gebeuren! Toen kon die niet inchecken omdat hij geen visum voor australie had! Ma ik dacht altijd dat je er geen 1 nodig had voor 3 maanden! Maar wat blijkt je moet het wel aanvragen ook al is het gratis! Je moet registeren dat je heen gaat! Dus ik om half 7 sochtends (mijn tijd in aussie) wakker gebeld dat hij niet kon inchecken! Dus ik achter internet zijn visum aanvragen! Terwijl hun op het vliegveld stonden! Gelukkig na 5 minuten na de aanvraag op internet kwam die binnen ! en toen konden ze zien in de computer op het vliegveld als ze zijn paspoort scanden dat het was aangevraagd! Nou mooi zo! klaar en wegwezen het vliegtuig in dacht ik! Hij zou voor mij half 7 sochtends volgende dag aankomen dus ik was al aardig vroeg naar bed gegaan! en ik zat nog wel ff te wachten op een smsje wanneer hij in het volgende vliegtuig zou stappen je weet maar nooit! maar ik kreeg rond 10 uur saonvds een belletje van gait! Dat hij zijn volgende vlucht had gemist in seoul! Kon wel janken! Wat een ellende!! En dat allemaal door die verrekte sneeuwstorm in nederland!! Dus toen gewacht en beetje aan de telefoon gehangen tot we meer informatie kregen van hoe en wat er nou ging gebeuren! Wat bleek niels moest een dag blijven en overnachten in seoul en hij zou de volgende dag pas naar sydney vliegen! Dus hij zou een dag later aan komen dan gepland! Dus ik baalde als een stekker! Maarja wat kun je der aan doen! Hij was in iedergeval al op de helft haha dus dat was al iets!
Dus ik nog een dag ontzettend zenuwachtig lopen wachten! En toen mocht ik uiteindelijk een dag later mijn lieftallige broer gaan ophallen op het vliegveld! Men wat was ik zenuwachtig zeg toen ik daar stond! Zelfs papa en mama smste mij: Hij is geland!!! Hahah nou alsof ik dat niet kan zien hier op het bord haha! En toen eindleijk kwam hij er aan lopen! Echt zo apart om hem te zien! Hahah maar ben zo blij dat hij er is! Heerlijk! en wat was hij wit! (dus moeten hem snel ff een zomerstintje geven) hij had wel een bettie last van een jetlag dus zijn we gelijk ma na ons hotellejte gegaan! ik had al met wat vrienden afgesproken in het park! Maar niels was zo moe dus die heeft de hele dag lopen ronken ahha! Tot etenstijd! Toen heb ik hem natuurlijk eerst meegenomen naar de harbourbridge en de opera house! Eerste wat die zij over het opera house! ‘had hem groter verwacht’ haha! Daarna zijn we met een ferry naar darlingharbour gevaren! Was wel leuk zie je de skyline van sydney een beetje! Toen door chinatown gelopen en wat gedronken bij een barretje! Dat was niels zijn eerste dag in viva la sydney!!
Volgende dag zijn we naar paddy’smarket geweest super leuke markt is dat! Alemaal aziaten met frutsel dingetjes! Beetje zwarte markt achtig haha! Daarna zijn we naar het strand gegaan BONDI BEACH natuurlijk! waar ik met wat mensen had afgesproken! maar toen wij op het strand waren begon het een bettie bewolkt te worden dus ballen voor niels!:P en toen hadden we s’avonds de bootcruize! Ik had namelijk wat mensen leren kennen in nz die alemaal hier in sydney waren met kerst en die hadden een kleine reunie georganiseert voor alle nz reizigers dus dat was wel erg gezellig! Op een boot onbeperkt drinken en fingerfood! En we vaarden langs sydney harbour en langs opera house! Echt super leuk! Dus dat was wel een feest! Op 1 ding na is dat ik mijn camera ben verloren op die boot! Laten liggen in de wc! waarschijnlijk iemand meegenomen! dus ben wat foto’s kwijt! Van een paar dagen! Ma hopelijk krijg ik van wat mensen die der waren nog wat foto;s! Na de bootcruize nog uitgeweest in kingscross waar ons hotel ook zit! Dat is echt het uitgaansgebied! En een beetje het redlight district van sydney geoof ik! Zoveel stripclubs! Niels is trouwens ook nog bij 1 na binnen geweest! Haha om te kijken hoe dat is! Hij zij dat het er zo uitziet als wat je altidj in een film ziet! Noujaa nu kan hij zeggen dat hij op kerstavond in een stripclub is geweest in sydney! Ahha
Gisteren was het dan eerste kerstdag! Man we hadden totaal geen kerstgevoel! Het begon al slecht want we werden wakker met een kater! Toen keken we uit het raam en het zag er erg stormig uit! Toen belde een vriendin die zij dat er een cycloon opkomst is richting sydney ahha! En we misten een kerstboom met kadootjes! Toen zijn we naar bondi beach geweest want iedereen zij dat daar het feest was! Nou niet dus! Omdat het zo stormde was bijna niemand op het strand! En er was een feest maar dat werd binnengehouden in een strandpaviljoen maar dat koste bettie veel geld! Waarschijnlijk hebben ze het naar binnen verhuisd vanwege het weer! Toen zijn we maar weggegaan en naar de stad gegaan om met wat mensen te meeten! Daar in een coffeebarretje gezeten tot etenstijd en toen zijn we met hun meegegaan naar hun hostel! 3kwartier ofzo van het centrum af met de bus! Haha! En daar hebben we een heerlijk kerstdiner geahd met zijn zessen! Dus dat was wel heel leuk! Maar we hadden alemaal kerst toch wat anders verwacht ahha! we dachten dat we met 30 graden op het strand zouden liggen!maarja het moest weer eens gaan regenen hoor!
Gister was het boxingday! Weohoee overal was er uitverkoop dus hebben ff lekker gewinkeld! Tering wat was het druk zeg!!! Er stonden zelfs rijen voor de winkels om naar binnen te gaan ahha! gekkenwerk! Na winkelen zijn we met wat andere mensen naar een paardenrace gweest! Echt super vet om te zien! Was gratis entree voor mesnen met een internationaal id of paspoort! Dus ik zij maar al te graag dat ik van viva hollanda kwam! Iedereen gaat ook echt netjes in pak en jurkjes naar die race toe! En wij liepen daar als backpackertjes rond in een lange broek en all stars ahha! dus we voelden ons een bettie underdressed! Het is echt net als op tv jonge van die mannetjes die met geld smijten en gokken op paarden! Is echt leuk om te zien! Wat een heisa! En die paarden ginge mie snel he donderju!
Na de paarden race nog wat gedronken in darlingharbour en toen zijn we uiteten geweest met wat mensen bij een sushi bar! Ja ja niels heeft ook gegeten bij een sushi bar! Ik heb hem wel echt mee moeten slepen en laten overhallen dat er niet alleen maar rauwe vis te eten valt haha! Was echt super lekker weer!
Daarna terug gegaan na het hotel want we moesten onze tassen in pakken want vandaag vliegen we naar viva la melbourne!! Man wat heb ik veeeeeeeel spullen ahah! Heb bijna de helft van mijn spullen bij niels in de koffert gestouwd want ik heb geen plek meer!
Ik hoop trouwens wel dat het in melbourne mooier weer is! Want hier is het kut kut kut!!! Regen regen regen!

Ok nu nog even over mijn laaste weken in nz!

We zijn we met de ferry naar het zuidereiland gegaan! hebben een paar dagen rond het abeltasman park rongehangen! Want het was super mooi weer daar! 25 /30 graden dus toen hebben we paar dagen aan het strand gelegen! En op parkeerplaatsen geslapen in de auto! Van abel tasman park zijn we naar westport gereden daar had je een seal colony! Echt super leuk om te zien die dieren daar in het wild! Daar eenkleine wandeling gemaakt van 2 uur! Toen naar punaiki gereden waar ze de pancake rocks en blowholes hadden! Was wel super om te zien! Rotsen in het water en gaten waar water uit komt knallen! Toen naar greymouth gereden waar we ff tabletten hadden gehaald tegen de verrekte jeuk van die sandflies! Ik zat er namelijk weer helemaal onder! Zijn kleine vliegjes die je prikken en dat jeukt zo erg! Heb er nu nog last van! en heb allemala littkens op mijn been van het harde krabben!
Toen naar arthurs pass gereden echt een super mooie weg om te rijden! Tussen de bergen met sneeuw echt super! Daar overnacht op een gratis camping! Daar was een hutje waar je je eigen vuurtje kon maken! Dus nadine en ik hout sprokkelen en een boek opgeofferd om een kampvuurtje te maken! En dat is nog gelukt ook haha! We waren aardig trots op ons zelf! Later kwamen er nog meer mensen bij zitten en 1 jonge had nog hout in zijn auto liggen dus we hadden de hele avond een lekker warm vuurtje!
Volgende ochtend naar chrischurch gereden en daar een zwembad opgezocht omdat we al een paar dagen niet hadden gedouched haha! Dus hebben een dagje daar gezwommen en lekker gedouched! Voor 3 dollar! Heerlijk! jaja je verzint van alles om goedkoop te kunnen reizen! Toen ergens overnacht op een picknick area langs de snelweg en de volgende dag richting lake tekapo en mt cook gereden! En ooooh mijn god wat was dat mooi zeg! Was zo moeilijk om op de weg te letten! En je wil elke keer stoppen om foto’s te maken zo mooi was het om daar heen te rijden! Allemaal bergen om je heen en paarse,roze,gele bloemen langs de weg en in de verte zie je het ontzettend blauwe maar dan ook echt aqua blauwe lake tekapo en bergen met sneeuw en mount cook in de verte! Als ik er weer aan denk krijg ik weer kippenvel! Dat was denk ik het mooiste wat ik heb gezein in nz! Aangekomen in het stadje mt cook village hadden we super mooi weer! We hadden echt mazzel! Strak blauwe lucht en konden alles zien! Daar hebben we op een camping gestaan met een super mooi uitzicht! En de volgende dag hebben we daar een wandeling gemaakt van 4 uur! Daar heb je gletsjers en ijs in het water! Heel mooi!
Van mt cook zijn we naar oamaru gereden dat was weer aan de westkust! Daar kon je pinquins spotten! Nou we hebben er maar 1 gezein ahah! Het duurde veelste lang! Toen naar de moeraki builders geweest! Rare ronde stenen op het strand! Heel apart! Alsof het dingen zijn die vanuit de lucht zo op het strand zijn gestord! En sommige ook gebroken! Heel raar!
Volgende dag naar dunedin gereden! Wat grotere stad op het zuidereiland! Daar heb ik wandelschoenen gekocht die ik echt nodig had! In dunedin zijn we naar de steilste straat in de wereld gegaan! zegt de guiness book of records! 19 graden! En het was ook steil! Je ziet het alleen niet op de foto jammer genoeg! Toen naar otaga pensinuela ofzoiets gereden ligt buiten dunedin daar hebben we albatros vogels gespot! Grote meeuwen! En hebben we grote dikke zeelueewen gezien op het strand! Echt raar! Je kon gewoon op het strand lopen terwijl die beesten daar gewoon lagen! En je kon zo dichtbij komen!
Van dunedin zijn we naar naar te anau en milford sound gereden! Dat ligt weer aan de andere kant aan de oostkust! Daar wat wandelingen gemaakt! 1 van 3 uur en 1 van 6 uur! Echt super mooi! Maar het stikt daar van de sandflies! Echt duizenden! Niet te zuinig! En ze gaan ook helemaal in de auto zitten! Maar daarvoor hebben we bushman spray! Dat helpt echt! Dan is het gewoon in de auto springen ramen open wegrijden neus dicht adem in houden en sprayen maar! Dan vallen ze vanzelf dood of vliegen de auto wel uit haha! Maar het is zo sterk spul om in te ademen! Echt ranzig haha!
Het was ook super mooi om daar te rijden in dat gebied! Echt super mooie bergen en sneeuw overal! Echt super!
Van milford zijn we richting queenstown gereden via lake wanaka ook een super mooie route! Want in queenstown zou jaclyn weer terug komen! Woehoee Die was ziek! Maar nu weer beter!
We kwamen daar aan op donderdag en ze zou zaterdag aankomen met het vliegtuig dus nadine en ik hebben de eerste 2 dagen op een parkeerplaats geslapen in de stad! Haha en de 2de ochtend kwam er iemand van de gemeente ons waarschuwen dat we hier niet mochten slapen en dat we 5 minuten hadden om te vertrekken! Haha nouja vooruit we hadden onze 2 nachen gehad hier die we nodig hadden!
Dus zaterdag hebben we jaclyn opgehaald van het vliegveld echt heel raar om haar weer te zien maar was wel super leuk! Toen hebben we s’avonds nog in een hostel geslapen omdat nadine en ik ff weer moesten douchen en kleren wassen! Dat was namelijk weer bijna een week geleden ahah! Lekker ranzig haha! Maja je went er wel aan! Toen zijn we nog uitgegaan met wat mensen ook met chantelle een canadees meisje die we ook in auckland hadden leren kennen! Dus dat was wel gezellig!
Queenstown is echt super leuk en gezellig! Heel klein ma dat maakt het leuk! Klein haventje en strandje waar iedereen savonds heen gaat om te eten en te drinken! Echt super wou dat ik daar nog wel langer kon blijven!
Van queenstown zijn we naar fox glacier gegaan! daar hebben we 1 nacht overnacht op een gratis camping en hebben de volgende dag een wandeling gemaakt bij de glacier en bij een meer! Maar het weer zat niet echt mee! Het was ontzettend bewolkt dus je zag niet veel bergen! Toen zijn we naar franz josef glacier gegaan maar dat leek erg op fox glacier! Daar een kleine wandeling gemaakt en toen zijn we door gereden naar hokitata daar bij een rivier gekeken en in het stadje gebanjerd! Was wel leuk maar niet speciaal! Toen helemaal weer helemaal van de westkust naar de oostkust gereden rihting kaikoura! Daar ergens langs de weggeparkeerd en overnacht met zijn 3en in de auto ahha! nou en dat ging verdomd goed! Hadden niet verwacht! S’ochtends daar bij een picknicktafeltje heerlijk pannenkoeken gemaakt voor ontbijt! En toen we daar zaten kwamen er in 1 keer allemaal hondan aangerend en een schaap! Die was ontsnapt uit het weiland dus die probeerde ze weer te vangen haahha! Echt te grappig om te zien! 4 honden donders blaffen en een schaapie verdwaald en rennen over de weg! Toen had ik weer echt het gevoel van ja hoor ik zit in NZ haha! Heerlijk!
Toen zij we naar kaikoura gereden! Waar we ons ontzettend verveelde! Niemand wou geld meer uitgeven de laaste dagen aan tours en in kaikoura moet je bijna voor alles betalen! Dus wij konden niks doen ahah! Ma we zijn wel naar een schaapscheershow geweest voor 10 dollar haha! Dat was wel lachen om te zien! En interresant om dat te horen hoe dat hier gaat! Wol word hier heel veel verkocht! Ma wat wil je met 40 miljoen schapen verdild over 4,2 miljoen mensen in dit landje! Haha
Toen zijn we daar nog bij een sealcolony gekeken! Die beeesten zijn daar overal! En ook gewoon zo dichtbij! Je kunt ze bijna aanraken! Echt leuk om te zien!
En na Kaikoura was ons eindstation Christchurch! We waren er al lekker vroeg donderdag al en ik vloog pas woensdagochtend en de auto hoefden we pas maandagochtend in te leveren haha maarja we konden ons wel vermaken! Jaclyn ging al in een hostel slapen dus we konden ons daar wel vermaken met films kijken!
Nadine en ik hebben nog tot zondag op een parkeerplaats geslapen bij een strand! Haha en de eerste nacht was zo eng! Want er was een feestje op het strand met allemaal jongeren! En wij stonden net een beetje verkeerd geparkeerd want al die jongeren parkeerde naast ons terwijl wij lagen te slapen stondden hun naast hun auto’s te zuipen en muziek te draaien! Toen zijn we maar verplaatst naast een busje waar ook backpackers in sleipen zodat niemand meer naast ons kon parkeren! Maar toen om 3 uur snachts ofzo werden we wakker door geschreeuw! Was er een dik gevecht aan de gang! 3 auto’s met allemaal jongens met kale koppen en een kerel met een honkbalknuppel! en schreeuwen jonge! Ze zaten achter iemand aan geloof ik! En ik en nadine echt schijtig benauwd! Wij zo stil mogelij k blijven zodat ze ons niet zagen haha toen rende ze weg achter de toileten en toen kwamen ze heel snel terug lopen naar hun autos! En je hoorde helemaal van : yeah i hit him so hard!... echt erg scheet hem echt! Dus toen dachten we voglende avond ach we kunnen daar nog wel 1 nachtje parkeren en slapen ahah! Maar toen was er niks gebeurd gelukkig toen was het ontzettend rustig!
Toen zondag in een hostel geslapen!!! Eindelijk na 5 weken in een auto slapen! Man moest echt weer wennen aan een normaal bed! Maandag ochtend hebben we jaclyn na het vliegveld gebracht want die vloog weer terug naar auckland! Zo raar om afscheid van elkaar te nemen! Je ziet elkaar misschien nooit weer! Maar we willen elkaar wel heel graag opzoeken! Zij woont in vancouver! Dus dat is wel super! En we houden ook ng wel contact! Toen hebben we de auto ingeleverd en toen wasa het afwachten om weer terug naar aussie te gaan!
Dinsdag avond heb ik afscheid genomen van Nadine! Was ook heel raar! Was echt zo doei en tot morgen ahha! zo gevoel had ik! Maar dat was het niet!
Toen heb ik nog een bbq gehad met wat mensen die iook alelmaal weer naar sydney terug gingen voor kerst en nieuwjaar dus dat was wel gezellig en toen gingen chantelle en ik uiteindelijk naar het vliegveld om 11 uur s’avonds! Toen hebben we op het vliegveld geslapen (geldbesparen he:P) en moest ik om 4 uur inchecken en zij ook! Zij vloog namelijk ene uur later met een andere maatschappij haha! We hadden afgesproken in sydney weer om in het zelfde hostel te gaan zitten! Dus aangekomen in sydney naar mijn hostel gegaan en chantelle kwam een uur later! De dagen totdat niels kwam heb ik dus met chantelle beetje opgetrokken en met die mensen van de bbq uit nz! Heb ook een avond bij een sushi bar gegeten echt super leuk! En spot goedkoop hier! Je kunt hier een hele avond eten en drinken voor 25 dollar!! Nou dat is echt niks! En het is super gezellig! En een keer bij een tapas bar gegeten voor 50 dollar van alles aan eten en onbeperkt drinken en sangria! Nou dat is ook niks dacht ik zo!
En toen uiteindleijk kwam niels!!!!!!!!!!!!

Oohjaa nog ff wat! ben trouwens ook aangehouden door de politie in NZ toen ik aan het rijden was! Zag in 1 keer zwaailichten in mien spiegeltie! Ik reed een bettie te hard haha! Toen moest ik uitstappen en een alcohol test doen! Tot 5 tellen in een machine!, one two three four five! NO alcohol! Haha nou mooi zo! toen moest ik alles invullen! Adres en hele mikmak! En de boete bedraagde 80 dollar voor 15 km te hard rijden! Dat is 40 euro! Dus valt met! Maar het mooie ervan is dat die politie agent zij je hoeft niet te betalen! Dus ik zij pardon! ja als je het land binnenkort toch verlaat en niet meer terugkomt hoef je niet te betalen want wij kunnen toch niks doen als je niet betaald. Maar als je het land weer in wilt komen ooit kan het misschien een probleem zijn maar waarschijnlijk niet met jou! Ik zo nou harstikke bedankt voor deze informatie! Hahaha
dus ik heb hem niet betaald! En zie nog wel of ik nog een reminder krijg thuis gestuurd!
Anders betaal ik die wel! Want je weet nooit als ik terug kom!

En ik wil trouwens nog even de mensen bedanken die een kadootje of kaartje of brief hebben meegeven aan niels voor mij! Super leuk!! Echt super bedankt!! Heb ik toch nog kadootjes gekregen voor kerst haha!

Nou mensen ik zal ook nog ff snel foto’s uploaden! Zodat ik die er ook ff bij kan zetten!

Dikke kus van ons!

En een speciale kus van niels voor ilse!!!
Aaaah wat lief!!! En wat een liefde toch weer!!!! Om jaloers op te worden :P

• 27 December 2009 - 11:40

El'n:

jeeeeeeeeeumig ingie! Wat ben je bruin zeg:D Ik zie dat je ook leuke kleren hebt gekocht!:) (shirtje enz.) En fijn dat je broertjelief veilig is aangekomen! Lekker chillen met z'n tweeën. Hebben jullie al plannen met oud en nieuw?? lijkt me vet raar joh, kerst vieren met 30 graden! Hier was het een halve witte kerst! 1e kerstdag sneeuw, 2e kerstdag dooi.
    Ik mis je nog steeds wel hoor! We moeten als je terugkomt mooi in Groningen de bloemetjes buiten zetten!!!!:) Heeeel veel plezier nog!
    Ik ga nu (oh dat vond ik zo fijn om te lezen toen ik in Peru zat, wanneer anderen me dat mailden:P) LEREN! lerenlerenleren, én het regent buiten! Bah, dus onthoud goed hoe supervet je het daar hebt;) haha

ingieee luf joe en dikke kus!

• 27 December 2009 - 11:42

Emily:

hallelujah wat een big story! wat heb je een vette dinge gedaan zeg! En wat supermooi die bergen enzo!

Zo te zien ben je je roots iig nog niet kwijt! "En die paarden ginge mie snel he donderju!" haha.

xxx

• 28 December 2009 - 20:18

Jess:

lakjflakjfalkfja leuk om te lezen!!!!!

• 28 December 2009 - 21:06

Henk :

Mooi die Drentse keien (Hunebedden) en die zeehonden uit Pieterburen.
    Fijn dat je broer ook i s aangekomen, kun je mooi samen kerst en oud en nieuw vieren, bij misschien wel 30 graden en een aantal uurtjes eerder dan wij.

Groetn uut Grunn

• 01 Januari 2010 - 19:24

DeeZzZ:

INGE! Wat een story weer!! Echt te cool om alles te lezen, soms heb ik flashbacks van een jaartje geleden, toen ik zelf in NZ was.
    Ben benieuwd hoe oud & nieuw daar was!!!???
    Enjoy!!

liefs

• 03 Januari 2010 - 11:05

Joke En Gert:

Hallo daar,

Hoe is het. Hier is alles behoorlijk wit.
    Veel sneeuw gevallen.
    Scheelt denk ik wel ruim 20 graden met daar.

Namens ons allen,
    Gert,Joke,Richard, Geerdien en Dyon een spetterend 2010 toegewenst.

Maak er nog een mooie trip van.