En toen was azie ook weer tot zijn einde gekomen!
Door: inge
Blijf op de hoogte en volg Inge
13 Mei 2010 | Maleisië, Kuala Lumpur
Joehoeee mensen!!
okay gisteren had ik al 3 a4tjes vol getypt met onze prachtige avonturen maar toen viel die verrekte computer uit dus was ik alles kwijt! dus ik hou het nu gewoon kort!!
ik heb foto's upgeload en daar heb ik verhaaltjes bij getypt! dus dat is ook wel een keer leuk of niet dan haha!
We zitten nu in kuala lumpur en over 3 uur ga ik richting het vliegveld want dan vlieg ik naar nieuwzeeland terug!
Er is ontzettend veel gebeud en we hebben ontzettend veel gezien de laatste maanden samen! te veel om op te noemen maar ik ga wel ff wat kort vertellen wat we hebben gedaan.
na laos zijn we als een dolle speer naar bangkok gegaan. daar hebben we ons paspoort aangevraagt en hebben we gewacht op onze bangkpassen en zijn toen als een gek naar de eilanden gegaan we dachten we kunnen beter op een heerlijk eiland wachten op ons paspoort dan in bangkok waar de relletjes waren ahh! we hebben 4 dagen op koh tao gezeten! echt een super leuk eiland! denk echt het gezeligste eiland waar ik ben geweest! heel klein en je hebt er echt het gevoel dat je op een eiland zit. Toen zijn we naar koh phangnang gegaan dar hebben we de full moon party mee gepakt! wat een gekkenwerk zeg ahah zie de foto's maar.
toen met een kater de boot gepakt naar koh samui en daar hebben we 4 dagen gezeten en hebben ff gechilled en scootertje gehuurd. Toen zijn we naar bangkok terug gegaan om ons paspoort op te hallen. Dus alles was weer binnen. Toen wouden we nar vietnam vliegen! helemaal happy dat we weer onze reis konden voortzettend met al onze paperatsen. Komen we op dat vliegveld mochten we niet vliegen want we hadden geen visum. terwijl ze ons verteld hadden dat je een visum op arrival krijgt op het vliegveld in vietnam. ma wat blijkt je moet nu een papier hebben waarmee je die visum krijgt op het vliegveld. Dus die vrouw zegt ik kan jullie wel op de vlucht van smiddags zetten tegen betaling en dat jullie nu naar de vietnam ambassade kunnen gaan. Dus wij als een dolle speer naar de ambassade vertellen die ons ook ff doodleuk datje die niet meer bij hun kan halen dat papier dat je die online moet aanvragen. dus gwen achter internet opgezocht hoe dat aantevragen. Ma het bleek dat als je met spoed het wou aanvragen dat je een vermogen betald. en dan was het ook nog de vraag of we het nog optijd hadden voor onze vlucht. dus na veel wikken en wegen hebben we besloten om vietnam te skippen. Toen hebben we de trein genomen naar cambodja grens en toen stonden we de zelfde dag savonds al weer in cambodja hahah. heerlijk dat reizen je weet nooit waar je terecht komt!
In cambodja zijn we naar siemreap gegaan waar we een tour hebben gedaan bij de angkor temples! echt super mooi! en wat groot! het was ontzettend warm die dag 40 graden. Ma we hebben gelkkig veel gezien. natuurlijk niet alles want het is echt zoo groot. Toen zijn we naar phnom phen geweest! daar zijn we naar de killingfields geweest en een gebouw waar ze mensen martelden. echt heel indrukwekkend.
Phnom phen is zelf ook een hele mooi stad. wel onzettend veel armoede wat je ook ziet op straat.
na phnom phen zijn we naar sinhanoukville gegaan een stadje aan de zee. daar paar dagen gezeten en gerelaxed aan het strand en cambodjaans nieuwjaar gevierd. dat vieren ze hier met talkpoeder op elkaar gooien ahha.
toen weer naar thailand gegaan hebben een nachtje overnacht in pattaya. toen naa rbangkok en daar een trein genomen naar phuket! vanuit daar hebben we een boot genomen naar phi phi. ook wel bekend uit de film the beach met die gouwe ouwe leonardo di caprio! ahha.
phi phi eiland valt een beetje tegen word veel gebouwd maar dat komt waarshijnlijk ook door de tsunami. maar phi phi leh (the beach) was supr mooi! wel veel toeristen maar dat hou je toch he!
toen weer terug naar het vast land gegaan en hebben we een trein genomen richting maleisie! was ook wel een aparte trein rit. derde klas met zijn drieen op een houten bankje. 5 uur lang. en soldaten die met geweren door de trein lopen. Ma wat bleek dat doen ze omdat er paar jaar geleden veel aanslagen waren op die trein waar wij in zaten ahah! we gaan eht gevaar niet uit de weg kan ik je vertelen ahah!
aangkomen in maleisie zijn we met de jungle trein naar een stadje gegaan en daar vandaan hebben we een klein houten bootje genomen naar het national park taman negara. Echt super mooi was dat1 wel zere kont 3 uur in een houten klein bootje zitten maar het was weer een leuke ervaring. krokodilletjes gezien waterbuffels appies en mensen die daar wonen die aan het zwemen waren en vissen .
daar aangkomen zat rickert op ons te wachten! met rick heb ik samen in australie meegereisd. En hij was ook toevallig in maleisie waarneer wij er waren dus gelijk meeten dachten we maar. Volgende dag hebben we de canopy walk gedaan dat is de langste walk boven de grond een touwbruggen. van boom naar boom. En hebben we smiddags door een cave gekropen! ja echt gekropen ahah! door de vleermuizen strond en modder. En ik heb nog nooit zo'n grote kikker in mijn leven gezein!! zoooooo grooot hahah! jammer genoeg geen fotyo van. ik dacht die moet ik proberen te kussen mischien is het wel mijn prince charming haha!
maarja jammer nee!
wat er ook zaten waren duizende vleermuizen echt niet normaal! wanden vol! en daar moesten we onder heen kruipen! eerst durfden we neit verder maar gelukkikg kwam er een tour man die ons hielp en die we volgnden. haha later hoorden we ook dat het beter was om met een tour te gaan! ach wij dachten dat we het wel konden alleen aha!
wat een avontuur was dat!
volgende dag busje genomen naar cameron highlands! ect super mooi daar en gelijk een stukje frisser 25 graden! maar dat was wel een keer lekker.
Daar een tour gedaan naar een thee plantage en een strawberry farm waar we heerlijke aarbijen naar binnen hebben geschoven ahah!
volgende dag bus genomen naar melaka een oud hollandse stad. rick bleef nog in cameron want die had last van een buikgriepje. ma het bleek dat wij die later ook hadden ahah! wat een ellende ik heb in melaka de wc meer gezien dan de stad zelf. echt als de een niet op de wc zat dan zat de andere het wel!
Toen we onz weer wat beter voelden zijn gwen en ik naar singapore gegaan. singapore is harstikke leuk als je geld hebt haha! ontzettend duur en verleidelijke shoppingmalls! daar hebben we dus ook maar 2 dagen gezeten aha! toen de bus genomen naar kuala lumpur en daar weer een bus genomen naar PEnang Georgetown! was een beste rit trouwens1 maar ik kan je vertelen die bussen hier in maliesie zijn super luxe! heel breed en grooot en vele beenruimte!
Daar hadden we weer gemeete met rick! Daar zijn we naar een snake temple geweest. Waar ze een slang hadden van 8 meter en 150 kilo!!!!!! ik kan je vertelllen die wil je liever niet in de ogen kijken! alle goden op een stokje! die vreet je zo op!
Penang zelf is ontzettend saai! dus hebben we als ee dolle de boot gepakt naar langkawi eiland!
daar hebben we de afgelopen 6 dagen gezeten! heerlijk gechilled aan eht strand. 2 dagen hadden we een scooter gehuurd dus lekker getoured op het eiland. en veel mooie kleine strandjes gezien met aapies!
en heb ook ff een jetski gehuurd! GRANDIOOS! echt super was dat! 30 minuten lang stuiteren over het water! en plankgas geven! hahah
ma heb nog steeds last van mijn reet hah!
Na langkawi zijn we naar kuala lumpur gegaan. waar we nu dan zitten! rick is eergisteren naar thailand gevlogen en ik vlieg over 7 uur naar nieuwzeeland.
Gwen blijft hier tot zaterdag en gaat dan rihting bangkok en vliegt woensdag avond terug naar viva hollandia!!
We hebben echt een super leuke tijd samen gehad en we hebben echt de dikste schik met elkaar gehad!
en ik ben blij dat ik dit azie avontuur met gwanus heb kunnen delen!
maar jammer genoeg komen dingen tot een einde!
nou mensen hier zijn de foto's:
dikke smakkert vanuit het kuala slumphoer!!!
xxxxxxxxxxxxx
maarja jammer nee!
wat een avontuur was dat!
ma heb nog steeds last van mijn reet hah!
en ik ben blij dat ik dit azie avontuur met gwanus heb kunnen delen!
maar jammer genoeg komen dingen tot een einde!
nou mensen hier zijn de foto's:
dikke smakkert vanuit het kuala slumphoer!!!
xxxxxxxxxxxxx
13 Mei 2010 - 07:39
Inge Witte:
best nog een lang verhaal! hahaha. ach jullie weten ook wel dat ik het niet kort kan houden :P -
13 Mei 2010 - 07:43
Padre & Madre:
Hoi lieve schat wat weer een mooi en lekker lang verhaal om te lezen...nog een paar uurtjes en dan scheiden jullie (Gwen) wegen.
eeland....XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX nog 46 dagen, 21 uur, 6 minuten en 40 seconden....!!
13 Mei 2010 - 08:47
Gwan:
Dat was inderdaad een prachtig korte beschrijving van onze reis op z'n Ings ;) Ik wilde je nog even Super veel plezier wensen in NZ! Ik wacht met smart op je terugkomst naar Nl. Er staan heel wat hapjes en buckets op je te wachten! Dikke kus, je enige echt bucketsletje -
13 Mei 2010 - 19:14
Jessica :
hahahh wat een grandioos filmpje.. of liever gezegd voiceover..Ik lig hier helemaal dubbel.. Wat een plaatjes heb je geschoten..als ik dat zo zie ben ik rete jaloers! Op naar NZ meid.. heel veel plezier en we zullen gwennie goed verwelkomen hier in NL..
kus jess -
14 Mei 2010 - 11:47
Marie:
Inge! Wat goed om jouw stem en Gwen's stem te horen! Gelukkig is er nog niks veranderd, haha! Wat een mooie foto's weer zeg..
Ik ben heel erg benieuwd hoe je het in NZ gaat hebben, zet hem op en veel plezier!! :D KUS! -
15 Mei 2010 - 19:31
Niek Erents:
Knutsel!
Vreselijk jaloers als ik de foto's zie en de verhalen lees!
Onvoorstelbaar hoe jij je in een paar dagen zonder moeite door de mooiste plekken op aarde beweegt.
Zeker als de Thailand eilandjes tot onze favoriete hotspots behoren.
Maar dat wist je al....
Lees dat je nog een dagje in Pattaya ben geweest, had je mooi een biertje met m'n broertje kunnen drinken.
Veel plezier nog in NZ!
Groet'n uut Vroomshoop -
15 Mei 2010 - 19:34
Niek Erents:
Oja...
Wist je wel dat jetskien voor mensen met jouw bipsformaat eigenlijk levensgevaarlijk is?
"Daar zit ja kats geen vlees op!"
Vandaar de spierpijn...
Niet meer doen dus. -
10 Juni 2010 - 14:44
Elsemarijn Stapel:
Lieve Inge,
Nog even een reactie van mij! Het was vast weer wennen zonder Gwen, maar je hebt het vast nog steeds wel naar je zin! Nog 19 dagen meis dan ben je terug in Nederland! Over 41 dagen kunnen we dan eindelijk weer even met elkaar praten!:D Ik kijk er naar uit, geniet van je laatste weken & alvast een goede reis terug!
Liefsx Else