Gwen is gearriveerd en de ellende is begonnen! :P - Reisverslag uit Vientiane, Laos van Inge Witte - WaarBenJij.nu Gwen is gearriveerd en de ellende is begonnen! :P - Reisverslag uit Vientiane, Laos van Inge Witte - WaarBenJij.nu

Gwen is gearriveerd en de ellende is begonnen! :P

Door: inge

Blijf op de hoogte en volg Inge

13 Maart 2010 | Laos, Vientiane

okay jongens het werd weer ff tijd voor een berichtje! okay verwacht niet veel want ik hou het kort maar krachtig! want het is meer ellende dan plezier haha!

zoals julie weten is mijn lieftallige vriendin gwen aangekomen en zijn we al 3 weken samen aan het reizen! echt super leuk dat ze hier is! en echt heel raar lijkt alsof ik nooit ben weggeweest! eerste paar dagen hebben we in bangkok gezeten en ff gechilled en dingen gekeken! en natuurlijk alle roddels aanghoord hahah:P heerlijk hoor dom roddelen haha!
daarna met de bus naar een floatingmarket geweest en toen naar kanchnaburi waar de bekende river kwai brug is! van de oorlog!
daar begon de ellende al! op mijn 21ste verjaardag werd ik zondag wakker met bedbuggies in mijn bed! ik zat onder de bulten en het jeukte als een dolle kan ik je vertellen! toen zijn we van kamers verwisseld en was ik de hele dag sachenrijnig haha! dus 1 groot feest mijn verjaardag! we zijn die dag wel naar een tigertemple gweest en hebben ff de toerist uitgehangen om met leeuwtjes op de foto te gaan. volgens mij waren die leeuwen half stoned!
toen zijn we met de bus naar lop buri gegaan de apenstad! we zaten in een hotel waar de apen je voor de ramen vliegen. het was nu niet ff apies kiekn nee die apies zaten mensies te kiekn hahah
ze liepen echt overal!
toen weer bus gepakt naar sukhoitai waar we een tour op de fiets hebben gedaan door eenouwe stad met tempels enzo! was wel weer ff wennen om te fietsen naar 6 maanden! heerlijk!
toen daar in het hotel hadden we weer bed bugs! maar ik nu niet alleen gwen ook! we kwamen er achter at het in de ritsen van onze tassen zat en in al onze spullen! ja toen hebben we twee kamers inbeslag genomen en hebben we op 1 kamer geslapen en op de andere kamer hadden we onze spullen! we hebben toen alles gewassen en schoongemaakt en al onze spullen in vuilniszakken in de zon gelegt zodat ze dood gaan!
daarna met hoop dat we geen bed bugs meer hadden zijn we naar changmai gegaan!
daar hebben we een 2daagse jungle tour gedaan! eerst naar een marktje geweest om eten te kopen en toen een olifantenrit en toen als een dolle 3 uur lang de berg opgelopen!! ik kan je vertellen dat was een beste wandeling! met een heerlijke 35 graden en de zon op je bakkes loop je om hoog! boven op de berg aangekomen was het dorpje waarwe hebben overnacht! in een bamboo hutje op een matje! eten gekookt in een grote wokpanne!echt heerlijk! en s'avondes spelletjes gedaan bij het kampvuur! echt super leuk was het! gezellig met de dorpskindjes gespeeld de volgende ochtend en toen zijn we de berg afgelopen! gelukkig was het naar beneden lopen ahah! onderweg nog een verfrissende duik genomen in een waterval en zijn nog een stuk gaan raften op een rivier en op een bamboo bootje geweest! waar ik ook weer zo lekker met mij been door heen gleed waardoor die vast zat tussen de bamboo! ma ik heb het overleefd!
toen nog 1 nacht in changmai gezeten (gelukkig nog zonder bedbugs) en toen zijn we met de bus naar de grens gegaan van laos!
daar overnacht want de volgende ochtend gingen we met een bootje de grens over! zo makkelijk1 ff paspooort laten zien stempeltje en de mekong rivier over steken! en binnen een minuut sta je met je tassie in laos! toen wouden we de boot nemen naar luanprabang ma wat bleek de boten gingen niet meer want het water stond te laag! alleen de speedboten maar dat duurt 6 uur en dan loop je te stuiteren als een dolle!dus dat leek me ook niet zo prettig! dus toen maar ene nachtbusie geregeld! die zou er 12 uur over doen! en die zou 5 uur pas vertekken! dus moesten nog ff wachten! eindelijk in de bus beland! hadden wij natuurlijk de kutse plekken! achterin! dus je kon je stoel niet kantelen naar achteren!
okay en toen begon de rit hoor! mijn god! ze kennen hier echt geen wegen! hobbels gaten 3 meter brede weggetjes met 10 km per uur de bergop! en toen na uiteindelijk 16 uur!! jaa 16 uur hebben we het stadje bereikt1 enje raad nooit hoeveel km het was! wat we hebben afgelegt!
470 kilometer!! en daar hebben we 16 uur dus overgedaan! dus bedenk dan maar hoe erg de rit was haha!
okay aangekomen in luangprabang hebben we beetje rondgelopen en hebben we een reisplan gemaakt!
we zijn toen naar een toeristshop geweest waar we een vlucht naar vietnam hebben geboekt voor de aankomende zondag! beter dachten dat is ook geregeld!
voglende ochtend bus genomen naar vang vieng! ze zeiden dat het 5 uur duurde maarja we kende ze zolang za mer hand wel het duurde 7 uur!
aangekomen in vang vieng hotelletje geboekt! en zagen we super veel backpackers dus we dachten mooi het feest gaat beginnen!
vang vieng staat bekend om zijn tuben op een rivier! dat betekend met een band een rivier af en donders zuipen bij barretjes! haha
okay dus wij die ochtend een band gehuurd en naar de rivier gegaan! we hadden al onze portemonee met belagnrijke spullen in een waterdichte tas gestopt die we bij ons hielden! aangekomen bij het water kwamen we niet ver met de band! we eindigden al gelijk bij de tweede bar haha! het was echt super gezellig! daar waren ook de meeste mensen! je kon echt emmertjes drank kopen voor 2,50 en er waren gratis shotjes! dus 1 groot feest! maar toen kwamen we aan het eidn van de avond er achter dat onze tas kwijt was! en je raad het wel jaaa alles zat er in: paspoort, creditcard, pinpassen, zorgpassen, rijbewijs, geld! en camera met de geweldige foto's!
dus toen als een dolle gaan zoeken door de stad en bij de barretjes maar nee niks niks!
volgende dag ook weer gaan zoeken en naar de politie geweest! maar nee nog niks! we hadden super veel mensen gevraagt en gesproken en we hoorden dat het wel vaker gebeurt bij mensen! dat ze je spul stelen en dat je het dan later weer terug kan kopen van 'de mensen die het hebben gevonden' dus eigenlijk gewoon dikke oplichters! die maken er gewoon een handeltje van!
gisteren en vandaag zijn we dus bezig geweest met alles blokkeren en opnieuw aante vragen!
wij dachten echt dit kan alleen ons overkomen hoor! maar nu komt nog iets!
wij hadden dus ook een vlucht naar vietnam! dus die moesten we ook cancelen want we kunnen niet vliegen zonder paspoort! onz ticket gegevens zaten trowuens ook in de tas jaa jaa haha dus ik belde de vluchtmaatschappij op waar mee we zouden vliegen! dus ik zeg tegen die vent ik wil een vlucht annuleren. het gaat om de vlucht van zondag om 11 uur om de personen klijsen en witte.
en wat bleek er bestaat geen verrekte vlucht op zondag om 11 uur! alleen om 3 uuur en om 6 uur! dus ik zo jaa kijk dan of onze naam daar bij staat! maar nee hoor niks niks niks!! dus we zijn daar ook zo hard genaaid! gewoon bij een toeristshop! we gaan straks ff achter een nummer aan en die lui ff opbellen maar ik heb er slechte hoop in!

wat de planning nu is:
wij blijven hier tot maandag want maandag kunnen we pas een aangifte formulier ophallen bij de politie. Want ze hadden geen stempels meer. (ze waren gewoon veel ste lui want toen we aankwamen waren ze gewoon verrekte free willy aan het kijken op de tv lamme takken)
En natuurlijk hopen we dat ze die pasopoorten nog terug komen brengen deze dagen!
dinsdag gaan we richting vientianne en daar kunnen we ons noodpaspoort ophallen! dan moeten we als een dolle stier naar bangkok! en dan een neiuw paspoort aanvragen bij de nl ambassade. met een noodpaspoort mag je aleen in thailand voor een paar dagen blijven of na nederland vliegen!
een paspoort aanvragen duurt ongeveer 1 week. dus we zitten wel ff in bangkok! en als het goed is word daar ook alles naar toe gestuurd kwa pinpassen enzo!

nou dit was ons avontuur weer!
we hebben natuurlijk niet meer zoveel foto's maar we proberen ff wat up te loaden!!

hier is trowuens gwens waarbenjij \.nu site! die heeft namelijk ook nog wel leuke verhaaltjes over onze avonturen ahha

gwenklijsen.waarbenjij.nu

dikke smakkert vanuit het prachtige sneaky laos! ;)

• 13 Maart 2010 - 09:31

Padre:

Hallo dames jammer van deze vervelende onderbreking even maar jullie hebben het allemaal super weten te regelen met hulp van het thuisfront...!!! Een weekje verder en alles loopt weer...!!! Groeten en nog heel veel plezier samen...!!!!

Padre @ Madre, Sabine en Jaap, Niels en Ilze....

• 13 Maart 2010 - 11:04

Ellen:

Ingieeee!!!

Wat een ellende, man o man!!! En echt sneu voor Gwen, is ze er eindelijk en dan gebeurt dit!!
    Khoop dat volgende week de ellende voorbij is en jullie mooi kunnen gaan chillen! :)

IK MIS JEEEEEEEEEEEE!!

• 14 Maart 2010 - 09:16

Janice:

Hey meiden,

Nou wat je zegt Echt Ellende!! Wat een geweldig verhaal trouwens (leuk geschreven bedoel ik dan hihi)....

Die Bedbuggies waren al vreselijk, dan eindelijk die Tubingbar waar je heeeel lang naar hebt uitgekeken...en dan jullie spulletjes kwijt. Ik kan je vertellen dat ik bloedchagrijnig zou zijn geweest (En dat ook nog op je verjaardag:)) en wat denk je, zeker als ik die mooie fotos moet missen.

Ik heb er welgeteld 1300 gemaakt in die 4 weken! Ik neem aan dat er inmiddels wel weer een nieuw SD kaartje in zat en dat je de fotos al op cd/dvd hebt staan of ze hebt geupload!! JA TOCH???

Het zou wel super gaaf zijn als ik jullie begin mei kan treffen op Sumatra!!!

Wat fijn dat het thuisfront jullie heeft geholpen...ik weet nog wel vorig jaar in Argenitnie...was ik mn tel kwijt (Of gejat now idea)...ik vond het ten eerste vreselijk maar was daar al lichtelijk van in paniek...alle nummers stonden erin. En natuurlijk hebben we internet, uiteindelijk met email en een Argentijnse belkaart eea weten te regelen met mn provider etc etc. Dan is het echt super fijn als je v thuis geholpen wordt.

Dat jullie genept zijn bij die toeristshop, ONGELOVELIJK....weet je nog op Lombok....toeristenshop....die volgende dag geen bus. Be careful girl, die toerist lui zijn niet zo chill!!

Heel veel liefs vanuit het inmiddels iets warmer wordende kleine koude kikkerlandje....

XUS
    Janice

• 17 Maart 2010 - 11:56

Manon Zwolle:

Wat een helll! Dat jullie ook nog zo genaaid zijn met t boeken van die vliegtickets!! Wie kan je dan nog wel vertrouwen? Hier schijnt sinds vandaag de zon, heerlijk!! Succes in Bangkok en ik hoop dat die nieuwe paspoorten etc. snel geregeld worden!!

• 17 Maart 2010 - 23:12

Henk :

Jammer voor jullie,want er gaat vast veel wachttijd in zitten om al die documenten weer in orde te krijgen.
    Want de weken , minuten en uren duren daar altijd iets langer dan bij ons.

Groetn uut Grunn

• 23 Maart 2010 - 07:11

Rick:

Hallo daar!

Wat een verhaal weer! Vind het wel sneu voor jullie! Maar alles komt goed. Veel plezier nog en tot in Azie diktit.

Groeten uit NZ

• 28 Maart 2010 - 12:09

Niek Erents:

Knutsel!

Kijk ik na veel te lange tijd weer eens op je dagboek, zie ik dat je redelijk aan het klapwieken bent geweest!

Wat doet joe ook in vredesnaam in de golden triangel?
    Beetje onguur volk daar overal...
    Je kunt er in ieder geval smakelijk over vertellen dus het blijkt maar weer dat ook al stelen ze je de broek van de kont je je humor nooit zal verliezen!
    Lachen om te lezen dat jullie ook naar Gili Trawagan zijn geweest en dat dezelfde tassendragers die wij jaren geleden zijn tegengekomen nog steeds actief zijn.
    Ik wou toen niet betalen dus pikten ze Riette haar zonnebril maar..
    jammer dat je daar niet langer kon blijven, kon je mooi duikjes maken.
    Veel plezier verder in Thailand, Bangkok is zoals je gemerkt hebt best safe en ik denk dat als je via de eilandjes naar beneden gaat richting Krabi en Phi Phi je nog een toptijd gaat hebben en zeker en boel toffe gasten gaat ontmoeten.

Dikke knuffel van Niek en Riette!!

• 29 April 2010 - 09:49

Jodeldodel:

Ha die Inge,

mooi dat jullie nu weer verder kunnen maar de reden waarom ik dit berichtje schrijf is omdat ik je wil zeggen dat je onwijs mooie foto's maakt. Kan niet wachten op de volgende serie. Have fun en bestook ons maar met nog maar van die prachtige beelden.

Groetjes Jolan Gerrit & kids