viva la Fraser island!
Door: inge
Blijf op de hoogte en volg Inge
19 Oktober 2009 | Australië, Sydney
helleutje!! volgens sommige mensen was het weer tijd dat ik even een verhaaltje er op zou zetten! haha nou vooruit dan maar!
heb ook weer genoeg meegemaakt!
ik was geeindigt in arlie beach! we hebben daar nog 2 nachten op een camping gestaan! en zijn de volgende ochtend richting fraser island gereden! dat was wel 900 km ongeveer dus hebben in rockhampton keer overnacht en een keer in bundaberg! waar we ook naar de bundaberg rumfabriek zijn geweest! die jongens hadden een tour gedaan! ik niet! heb toen ff boekie gelezen buiten! moet namelijk beetje besparen op geld haha:P gaat hier zoo hard niet normaal! toen zijn we doorgereden naar hervey bay! vanuit daar ga je naar fraser! hebben 1 nacht op de camping gestaan! en daarna in het hostel gezeten! want dat zat bij de tour in! 3 dagen fraser + 2 nachten in een hostel van te voren of erna! dus dat was wel chill. het is een selfdrive tour! dus dan ga je met een groepje mensen in een 4x4 auto! en dan mag je gewoon 3 dagen lang op dat eiland touren en overnachten!
Fraser island is het grootste zandeiland van de wereld! het bestaan helemaal uit zand en bos enzo! en je hebt er geen asfalt wegen!
nou laat ik maar bij tour 1 beginnen!haha:
ik en de jongens zaten in de auto met 2 duitse meisjes! en er was nog een auto met 7 ieren ofzo! maar die wouden geloof ik niet echt samen met ons! dus gingen we gewoon onze eigen gangen. Echt super vet als je op dat eiland aankomt! echt alles bestaat uit zandwegen! super vet! alsof je een rally rijd! of dakar aan het rijden bent! ik moch alleen jammer genoeg niet rijden want ik was nog maar 20! verdomme! je moest 21 zijn! daar baalde ik echt van! dus voor de mensen die naar australie gaan! wacht tot je 21 bent! want dan mag je meer! maargoed!
we hadden een lijstje gekregen van bezichtingen waar je overal heen ging! de binnelandse weggetjes mocht je maar 30 en het was ook ontzettend hobbelig soms echt gaten van halve meter/meter diep haha! eerste stop was lake mckenzie! super mooi! die kleuren in het water! lichtblauw naar donkerblauw! dat water kon je trouwens ook gewoon drinken zo zuiver! daarna moesten we naar het strand rijden! het strand is daar gewoon een nationaal highway waar je gewoon 80 mag rijden! haha echt te leuk!
maar tijden het rijden kregen we een klapband! ach nog geen paniek! is niet zo moeilijk bandje verwisselen!
daarna zijn we verder gereden naar onze campground waar we onze eerste nacht zouden doorbrengen. het was een aboriganal campground en s'avonds kwamen er ook mensen op de digeridoo spelen. lekker kampvuurtje er bij super gezellig!
ook dingo's gezien! zijn van die wilde honden/beesten! kunnen wel gevaarlijk zijn! maar als je niks doet!
volgende ochtend verder gereden wat dingen bezichtigd! maar toen kregen we 2de klapband! ja wat moet je nu! dat was het reservewiel die was geknapt haha! En op dat verrekte eiland heb je ook geen bereik haha! tenzij je een satelliet telefoon hebt! nou dat hadden we toevallig niet bij ons! maar gelukkig waren er van die australiese kerels die ons wouden helpen! die hebben de band opgepompt zodat we tenminste weer een stukje konden rijden! maar we kwamen niet echt ver! haha toen zijn die duitse meisjes met mensen mee gegaan naar een stadje om te bellen! en de touroperator had gezegt dat we gewoon moesten verder rijden met een lekke band tot een rangerstation of stadje! nou wij rijden! maar ja wat denk je dat die band het lang vol houd als je op de velg rijd! nou nee het rubbern ging er bijna helemaal af! eecht erg! gelukkig hebben we tot aan een rangerstation kunnen rijden! daar mochten we gelukkig gratis kamperen! want ze zouden de volgende ochtend nieuw bandje komen brengen! s'avonds gingen we met een ranger naar een sanblow en soort sahara waar hij op zijn didgeridoo ging spelen! volgende ochtend kwam chris(gast van de tour) en die heedft ons bandje verwisseld! toen hadden we niet echt veel tijd meer om nog te chillen op het eiland! dus het was allemaal een beetje een race om de ferry terug te hallen!
toen hebben geprobeerd geld terug te vragen maar teon mochten we ook kiezen om een nieuwe tour te doen voor 100 dollar maar! dus dat hebben we gedaan!
dus de volgende ochtend met een grotere groep nu zijn we weer vertrokken naar fraser island! super leuke groep was het! weer begonnen bij lake mckenzie en toen weer verder gereden! maar toen kwamen we weer niet ver! toen begon de ellende weer! de hele aandrijvingsas van het achter wiel zat los! dus die deed het niet meer! en konden ook niet verder rijden haha! toen zijn we gewoon door 2 andere auto's meegesleept naar een campground! hebben onz daar afgezet! hadden daar natuurlijk weer geen bereik! en zelfs met de satteliet telefoon niet! haha dus hebben we mensen gevraagt of die wilden bellen als ze in een stadje waren! ondertussen wij kamperen op die plek waar we waren! weer een gezellig drankspelletje gedaan! was wel super gezellig!
volgende ochtend was het afwachten want we wisten iet of het mensen gelukt was om te bellen! ma gelukkig kwam chris rond 10 uur aan met een nieuwe auto! haha hij vond ons (ik en de jongens) de meeste ongelukkigste mensen die hij had meegemaakt haha!
nou met de nieuwe auto zijn we verder gereden en hebben de tour afgemaakt! zonder problemen gelukkig haha
zaterdag kwamen we weer aan in het stadje! en s'avonds was er voetbal op nederland australie hebben dat even gekeken! en volgende ochtend zijn we richting noosa gereden!
dat is echt zo'n rijkelui's stadje! a la cannes (frankrijk) van australie!
hebben daar 2 nachten op een camping gestaan! en zijn daarna door naar brisbane gereden!
heb daar 2 nachten nog met de jongens in een hostel gezeten! en nog even uitgeweest! en heb afgelopen donderdag afscheid van hun genomen! :( want ik ging verder met de bus naar surfersparadise!
wel raar hoor nu zonder hun op reis te zijn! moet nog wel ff wennen! haha
ik zit nu nog steeds in surfers paradise! toen ik aankwam had ik al met iemand afgesproken die ik ook al in brisbane heb leren kennen dus dat was wel leuk! michael een nederlander! dus paar keer uitgeweest hier!
het is hier echt a la loret da mar! dit is echt een toeristen stadje en alleen maar uitgaan uitgaan uitgaan!
vandaag is michael weer vertrokken richting byron bay! en ik blijf hier waarschijnlijk nog wel ff! want donderdag heb je de nikon world cup GP! allemaal racen en dingen! motor auto! dus dan staat de hele stad op zijn kop! ze hebben het circuit al uitgezet en alle tribunes! dus is wel leuk om te zien allemaal!
en daarna ga ik ook richitng byron bay!
nou dit waren weer mijn avonturen!
hier de foto's!! en tot snellos maar weer!!
ciao ciao
staan trouwens wel beetje doorelkaar maar dat komt omdat ik van iedereen wat foto's heb!
heb ook weer genoeg meegemaakt!
nou laat ik maar bij tour 1 beginnen!haha:
dat is echt zo'n rijkelui's stadje! a la cannes (frankrijk) van australie!
wel raar hoor nu zonder hun op reis te zijn! moet nog wel ff wennen! haha
en daarna ga ik ook richitng byron bay!
nou dit waren weer mijn avonturen!
hier de foto's!! en tot snellos maar weer!!
ciao ciao
19 Oktober 2009 - 08:16
Ellen:
Ingieeee wat klinkt dat toch vet allemaal!!!
Hoelang duurt het voordat je weer terugkomt?:P want ik mis je nog steeds!
Heeeeel veel plezier nog, maar eignelijk hoef ik dat niet eens te zeggen want je vermaakt je príma!
kus El -
20 Oktober 2009 - 16:50
Sabine:
inge!!!!
wat een mooie foto's heur!! zal wel ff wennen zijn zonder de jongens of niet? maar hoorde van mama dat je naar nieuw zeeland ging! tof hoor! nou meid geniet er van!!!
dikke kus -
22 Oktober 2009 - 15:06
Henk:
Prachtige witte stranden daar.
Leuk hoor die zandwegen daar en die klapband.
Prachtig die mooie blauwe zee/meer
Gezellig die avonden met o.a. een kampvuurtje.
Pas op voor inbrekers (slangen) in je tentje.
Je bent een echte levensgenieter.
Het weer is daar beter dan hier, want hier vriest het s'nachts alweer.
Groetn uut Grunn -
22 Oktober 2009 - 15:09
Henk :
P.S. Nog gefeliciteerd met je moeder. -
24 Oktober 2009 - 23:24
Maarten Kolthof:
Hey Inge!
Volgens mij is de vraag "hoe is het" wel behoorlijk overbodig haha. Klinkt allemaal goed! En vette foto's! :D
Ik sprak Niek Erents bij de carnaval en die vertelde dat je deze blog bijhoud, dus werd ik wel even nieuwsgierig haha. Alles gelezen en ben benieuwd naar de nieuwe verhalen!
Veel plezier nog (komt wel goed denk ik :P)! -
27 Oktober 2009 - 03:50
Cindy En Ruud Kwaads:
Hey Inge,
Hier een berichtje vanuit het zuidereiland van NZ..! Leuk dat je ook naar NZ komt! Jij komt de 3de aan..? Wij vertrekken hiero de 10de. We mailen ons nummer wel ffkes via pm, dan kun je ons contacten..!
Jammer dat je de 2 nederlanders achter hebt moeten laten... Veel plezier nog in australie en misschien tot gauw.
groetjes,
Cindy en Ruud -
01 November 2009 - 14:12
Ans Den Hollander:
Hallo Inge,
Tjonge wat maak jij wat mee en alles lijkt even relaxt te gaan.Dat is wel genieten.
Veel plezier,
groeten Ans (buurvrouw) -
05 November 2009 - 20:12
Astrid:
Ik heb ook maar eens een kijkje genomen op je site!
Wat een prachtverhalen en super foto's man!
Helemaal gaaf!
Liefs Astrid